Без разлика на тоа што технологијата се движи напред со неверојатна брзина, и големите компании меѓусебно се натпреваруваат во измислување на напредни и софистицирани производи, во овој случај се чини дека минимализмот е тој што победи. Google создаде плик кој што ќе помогне во намалување на користењето на технологијата, односно смарт телефоните и ќе ве мотивира да направите „дигитален детокс“.