Прославувањето започнува со посетата на утринската служба во црквата Св. Марија Магдалена во Сандрингам, која што датира уште од 16 век, а продолжува со размена на подароци. Кралицата Елизабета II самата лично испраќа и дава подароци на потесниот круг на кралското семејство, а позната е по тоа што секоја година заедно со својот сопруг принцот Филип испраќаат преку 700 Новогодишни честитки и донации на разни цркви и хумани организации.
The Queen delivers the Christmas Broadcast
Извор: https://www.royal.uk/royal-family-christmas-0