Глумецот кој го препознаваме по трилогиите Матрикс и Џон Вик, важи за културен и пристоен човек кој парите и славата не му влијаеле негативно на карактерот. Кијану Ривс кој е повторно во центарот на вниманието, особено заради новата врска со Александра Грант, се уште користи јавен превоз и најголем дел од парите што ги заработува ги донира во добротворни организации. Но дали е таков навистина? Погледнете го видеото и проценете самите.