Кијану Ривс уште еднаш успеа да ги изненади своите обожаватели ширум светот, кога неочекувано на доделувањето на Оскарите на црвениот тепих се појави не со својата девојка, туку со неговата мајка Патриша Тејлор. Двајцата вчера позирале заедно за фотографите и јавноста го прогласи за „син на годината“. Последното негово позитивно изненадување беше кога официјално се појави во јавноста со неговата девојка, уметникот Александра Грант, која е позната по нејзиниот природен изглед, односно седата коса која одбива да ја фарба.