Најголем дел од диетите препорачуваат да избегнувате алкохолни пијалоци, затоа што се познати по нивната висока калорична вредност. Но ако сте едни од оние кои што се имаат решено да изгубат килограми преку броење на калории, тогаш оваа листа сигурно ќе биде корисна за вас.

 

Бејлис – 100ml, 327 калории

clear glass flute with liquid near pastries on tray

 

Пиво – 100ml, 32 калории

four clear stemless glasses

 

Шампањ – 100ml, 73.7 калории

champagne bottle and glass in bucket

 

Суво бело вино – 100ml, 70 калории

selective focus photography of clear glass wine glass

 

Црвено вино – 100ml, 83.5 калории

people tossing their clear wine glasses

 

Виски – 100ml, 222 калории

Jack Daniels Tennessee Whiskey bottle

 

Џин – 100ml, помеѓу 207 и 222 калории

clear wine glass with lemon decor

 

Розе вино – 100ml, 78.8 калории

clear long stem wine glass lot

 

Мерло вино – 100ml, 84 калории

Merlot bottle 2013

 

Бело вино Совињон Бланк – 100ml, 82 калории

two women holding glass of champagnes