Деновиве јавноста се чини дека не може да престане да зборува за новата премиерка на Финска – Сана Марин, која ја започна својата функција на 10ти декември оваа година. Со свои 34 години, Марин официјално стана најмладата премиерка не само во Финска, туку и во светот.

Image result for sana marin and markus

Тоа што дополнително ја прави привлечна за јавноста покрај својот самоуверен изглед, е фактот што е дете на истополово семејство (две жени). Родена во Хелсинки, таа е 4 години веќе член на парламентот а од јуни била поставена за министерка на транспорт и комуникации.  Во 2018 година заедно со својот сопруг Маркус Раиконен ја добија ќеркичката Ема.

Image result for sana marin and markus

Народот ја опишува како една од најсексапилните политичарки, а дали е тоа така, проценете вие самите.