Русинката Ксенија Вербитскај, вчера ја освои титулата  „Mrs. Universe Classic 2020 “. Ксенија има 43 години, работи како гинеколог акушер во локална болница и е мајка на четири деца, а од вчера е и најубавата жена во светот. Натпреварот се одржа во Бугарија, Софија, од 19ти до 21 јанруари, а биле пријавени 36 натпреварувачки.

View this post on Instagram

MrsUniversal Classic 2020👑🇷🇺

A post shared by Ksenia (@verbksenia) on

Предходната година Ксенија ја освоила титулата за Mrs. St. Peterburg Classic, во својата земја, при што ја добила квалификацијата да ја претставува Русија и на овој натпревар за убавина.

Во својот настап за прв пат се претставила облечена во руска национална носија, а во делот за претставување на талентот отпеала песна на шпански јазик.

Дел од условите за учество на овој натпревар е жената да има наполнето 40 години, да биде омажена и да има веќе остварена кариера.