Неколку модни совети од познати дизајнери кои што сигурно ќе ви помогнат околу некои дилеми за начинот и стилот на облекување.

 

„Немојте да се „залудувате“ по трендови. Не дозволувајте модата да ве поседува, вие одлучувајте кои сте, што сакате да кажете преку начинот на облекување и начинот на кој што живеете.“ – Џани Версаче

grayscale photography of woman looking up while holding her chin

 

„Никој не е многу или малку дотеран со мал црн фустан.“ – Карл Лагерфилд

women's black sleeveless dress

 

„Кога не сте сигурни, носете црвено.“ – Бил Блас

woman in red spaghetti strap midi dress walking on pedestrian lane during nighttime

 

„Не треба да прашувате, „Зошто носите шапка?“. Тоа што треба да прашувате е „Зошто не носите шапка?“.“ – Џон Галиано

woman wearing pink camitop and black straw hat

 

„Модата е за да сонувате и да ги натерате другите луѓе да сонуваат.“ – Донатела Версаче

woman sleeping on sofa beside woman on door painting