Смарт-часовникот не Ви го покажува само времето, туку Ви е еден вид асистент, здравствен тренер, водач за патување. Тој е идеална замена за Вашиот смарт-телефон. Овие гаџети се повеќе стануваат неопходен дел од Вашиот живот.

На почетокот, изгледот на овие часовници беше здодевен и апсолутно надвор од стилизмот. Како поминува времето, компаниите вложуваат се повеќе во нивниот изглед. Во оваа статија составивме листа неколку смарт часовници за жени со елегантен дизајн и неверојатни караткеристики.

Apple WatchOS– Минималистички и нежен дизајн, голем дисплеј. Содржи SOS линија, го следи отчукувањето на срцето, Wifi конекција, од него може да примате и испраќате СМС и повици.

Apple Watch Series 4

Yamay 020 Smartwatch – Посакувавте Apple часовник, но Вашиот буџет е помал – имаме идеално решение. Со овој часовник може да го следите отчукуањето на срцето, спиењето и многу друго. Има голем LCD екран на допир и GPS. Ги следи дури и Вашите чекори, калории и други фактори кои ги игнорираме, а играат голема улога за нашето здравје.

Yamay 020 Smartwatch

Samsung Galaxy Smartwatch – Овој дизајн е елегнтен и класичен, на кој рамката се менува и се прикажуваат повеќе екрани. Ги содржи карактеристиките на Вашиот смартфон, текст и гласовни пораки, water lock систем, музички апликации и многу друго.

Samsung Galaxy Smartwatch

Garmin Vívomove HR Hybrid Smartwatch – Доколку посакувавте класичен и аналогнен смарт часовник, со мининални нотификации на екранот, хибридниот модел на Гармин е најдоброто решение. Овој модел доаѓа со дискретен екран, кој е компактибилен со Андроид, iOS и Windows. Конектирајте го на Вашиот смартфон и добивајте нотификации, повици, пораки. Доаѓа со welness апликации, стрес тракер, тајмер за релаксација, сметање на калориите и многу друго.

Garmin Vívomove HR Hybrid Smartwatch

Michael Kors Access Sofie – Овој смарт – часовник го претставува спојот на гламурот и најновата технологија. Компактибилен е со Андроид и iOS. Има Bluetooth и Wifi конекција. Фитнес апликации, медиа контролна табла, нотификации, емаил.

Michael Kors Access Sofie Touchscreen

Fossil Women’s Gen 4 Venture Stainless Steel – Прекрасен стилски часовник кој ќе го замени Вашиот личен асистент. Содржи Google Assistant, екран на допир, опција за плаќање, календар менаџмент, медиа продавница. Апликации за временска зона, ја мери температурата надвор, LED светло.

Fossil Womens Gen 4 Venture