Aubercy дијамантските чевли

Вечерни чевли со дијаманти. Нивната цена се движи околу $4,510.

Testoni машки чевли. Изработени од природна кожа од алигатор, отпорни на вода. Овој бренд датира од 1929 година, а овој луксузен модел на чевли се продава за $38,000.

Nizam Sikandar Jah чевлите се продаваат по цена од $160,000. Дизајнот е уникатен, а чевлите се направени од дијаманти, злато, рубини и смарагди.

Kathryn Wilson чевли – Секое парче од овие чевли е работено по 50 часа. Дизајнерката Катрин Вилсон која е позната по изработка на лукс чевли се надминала со овој дизајн. Овој пар чевли е продаден за $400,000.

Tom Ford – Чевлите кои „тежат“ 2 милиони долари. 14 000 дијаманти внимателно се наредени на основа од бело злато. На дизајнерите им требало 1 година за да изработат една чевла од овој уникатен пар.

 

Сребрените чевли од Air Jordan се вредни 60 000 долари. Тие се потпишани од самиот Мајкл Џордан. Она што е битно за овие чевли е дека се многу удобни за носење, што не може да се каже за останатите од овој список.

Сликите се превземени од Pinterest