Ако технологијата не научи на нешто тоа е сигурно дека за скоро секој проблем, постои и апликација да го реши… Добро, можеби и не за секој проблем, ама хаосот и трката со време, може да се реши. За успешен систем на организација на Вашето време, постојат неколку добри апликации кои го олеснуваат процесот. Најдоброто е што голем дел од овие апликации се бесплатни или бараат да платите само некои преиум услуги.

Sortly App

Со оваа Smart App ќе останете хипер-организирани, ова е Вашата апликација од соништата. Сортирањето ви овозможува да креирате визуелен инвентар со фотографирање на вашите артикли или скенирање на QR кодови. Откако ќе ги внесете предметите, можете да ги сортирате во папки со категории според локацијата (како во кутијата за накит или во плакарот за гаража). Може да означите и одредени артикли за лесно пребарување и да вклучите датуми за набавка и гаранција за уште повеќе детали.

Tody App

Мотивирајте ги и членовите во Вашето семејство за почесто да Ви помагаат во домашните работи со оваа паметна апликација. Со апликацијата ,,Tody“ може да креирате задачи за чистење и списоци што треба да се среди по редослед и апликацијата ќе ви каже кога се извршила одредена работа или е задоцнета, и што последно беше исчистено. Членовите на семејството можат да ги следат задачите што ги направиле и да добиваат ,,пофалби“, а исто така да видат кој негодува. Дури и ако чистењето не е омилена задача, ќе добиете малку чувство на задоволство со притискање на копчето „Just did it“ откако ќе завршите некоја задача.

Offer Up

Оваа аликација Offer Up ќе Ви помогне да се ослободите од предметите кои Ви зафаќаат простор. Ако треба да се ослободите од нешто што ви одзема премногу простор (размислете за стара гардероба, велосипед, облека, па дури и уреди), сè што треба да направите е да снимите слика и да ја поставите на апликацијата со детали и цени. Вашето објавување ќе биде доставено до корисниците кои живеат во Вашата населба. Можете да преговарате за цени и време за подигање преку услугата за пораки во апликација, затоа нема потреба да го давате личниот број. И бидејќи сите што се наоѓаат во апликацијата имаат профил со оценки од претходните трансакции, ќе знаете кој е сигурен, а кој не.

 

Homey app logo

Апликацијата Homey ќе Ви помогне да се поврзете со Вашето семејство. Вашите деца можат да пријават додека завршуваат работни задачи во домаќинството и затоа што Хомеј ви дозволува да синхронизирате банкарски сметки, можете да понудите и ,,подарок“ преку апликацијата. Вашите деца можат да заштедат за лични цели и да научат за финансиската одговорност.
Home app logo
Време е да ја исчистите фиоката полна со прирачници и упатства за ракување со бела техника и други производи, а во тоа ќе Ви помогне  апликацијата Centriq. Во оваа апликација можете да ги внесете сопствените уреди за да ги набавите своите прирачници или да ја проверите гаранцијата. Плус, ако нешто тргне наопаку, едно од видеата ,,how to“ од апликацијата може да помогне.