Во своето второ модно шоу како креативен директор на Шанел, дизајнерот Вирџи Вијард го отслика сиропиталиштето Аубазин, институција лоцирана во француски град со исто име. Тоа од една причина – таму израснала Коко Шанел. Инспириран од изгледот на пристојна ученичка, тој создава уникатни парчиња кои ги претставува на модната ревија во хотелот Гранд Палас. Здолништа, бели чорапи до глужд, впечатливи јаки беа она што ја одбележа оваа колекција.

01_EDITS_CHANEL_ 24.jpg

02_EDITS_CHANEL_ 23.jpg

03_EDITS_CHANEL_ 4.jpg

04_EDITS_CHANEL_ 6.jpg

05_EDITS_CHANEL_ 3.jpg

06_EDITS_CHANEL_ 16.jpg

20_EDITS_CHANEL_ 52.jpg

07_EDITS_CHANEL_ 28.jpg

11_EDITS_CHANEL_ 37.jpg

12_EDITS_CHANEL_ 32.jpg

15_EDITS_CHANEL_ 38.jpg

17_EDITS_CHANEL_ 48.jpg

18_EDITS_CHANEL_ 45.jpg

Сликите се превземени од официјалниот сајт на wmagazine.