Македонската дизајнерка Моника Блажевска инспирана од филмот „Медена земја“ и Атиџе Муратова  за новата машка колекција на турскиот бренд Тудорс изработи спектакуларни и уникатни дизајни. Дизајните на Моника вклучуваат кравати, кошули и елеци инспирирани од приказната на документарецот номиниран за Оскар во две категории. Инаку, парчињата се „hand-made“, односно Моника црта со бои на платно, коишто се специјално направени за ткаенини, и кои не се вадат и при перење.

Од сега овие уникатни дизајнирани парчиња може да ги нарачате и онлине преку интернет продавницата на style.mk.

 

 

[shoppable_image id=”5588″] [shoppable_image id=”5590″] [shoppable_image id=”5591″] [shoppable_image id=”5592″] [shoppable_image id=”5593″] [shoppable_image id=”5594″] [shoppable_image id=”5595″] [shoppable_image id=”5596″] [shoppable_image id=”5597″]