Постојан голем број намирници кои ке ви помогнат да го исфрлите никотинот од вашето тело.

Еве на пример неколку од нив:

Зелен чај

При пушењето телото дехидрира односно губи одредени количини на вода. Овој чај во себе содржи антиоксиданси кои го чистат организмот од никотин.

Спанаќ

Спанаќот содржи големи количини на фолна киселина која истотака му помага на телото да се ослободи од никотинот.

Брокула, зелка, карфиол

Овој вид на зеленчук содржи голем број на антиоксиданси кои го чистат телото од никотин.

Цитруси

Сокот од лимон, портокал или грејпфрут го чисти телот од никотин и го надополнува недостатокот на витамини во организмот.

Морков

Содржи витамин А, Б, Ц и К кои го прочистуваат организмот и го враќаат сјајот на кожата која се уништува при пушењето.