Кога зимските температури ќе паднат под нула, нашите тренди чизми, често знаат да бидат нефункционални. Меѓутоа благодарение на брендовите Прага, Боттега Венета и други, оваа година ќе можете да уживате во ултра-модерни и удобни чизми. Погледнете ги нашиве топ предлози.

Чизмите до колена се враќаат од 70тите години. Нивното враќање го одбележа Париз Тексас а потоа и други брендови.

Чизми со широка платформа се модерни и супер функционални зимски чизми. Идеално решение за модерен изглед за на првиот снег и влажните зимски улици. Најдобар избор се моделите на Proenza Schouler, Michael Kors, Dr. Martens.

Чизми со „шпиц“ , ниска штикла и анимал принтови