Ешли Глазебрук и Глен Марфи, познати под нивното сценско име Twist and Pulse, се танцувачко дуо од Лондон кое е прослави благодарение на нивното учество во Britain’s Got Talent во 2010 година и нивната победа во шоуто Britain’s Got Talent: The Champions во 2019 година.

Овој пат ви подготвија едно забавно видео за еволуцијата на танцот почнувајќи од 1920 година па се до 2000 година кое што вреди да го погледнете.