Ако сте решиле да го гледате овој краток анимиран филм на Пиксар, тогаш бидете подготвени на плачење и вистинска бура од емоции. За само 9 минути Пиксар успеваат на еден необичен начин да ни ја доловат смислата на едно вистинско пријателство и тоа преку необична средба на злоставуван пит бул и едно мало слатко црно маче. Но не се секирајте, приказната има среќен крај! Уверете се самите.