Wiki овозможува симнување на содржина поврзана со “винтинџ” шеми за шиење постари од 30 години. Винтиџ шемите може да ги симнете, но и да ги “едитирате” доколку сакате да додадете или тргнете нешто. Влезете во Винитиџ шеми, истражете ги забавните илустрации и класичните модели на легендарните филмски звезди и забавувајте се. Доколку сте обожавател на модели од 20тите до 80тите сега имате можност да вметнете денешни модни додатоци и да направите уникатен моден дизајн.