Спа третманите нудат голем број на здраствени придобивки во кои што можете редовно да уживате и ќе ви помогнат во намалување на стресот и анксиозноста, чувството на измореност, главоболка, напнати мускули и друго. Користењето на минералните води датира уште од античко време и најмногу било распространето во Европа и Јапонија. Терминот „спа“ потекнува од Белгија, поточно од истоимениот град Спа за кое што се верувало дека водата што ја користат е лековита. Едни од најпопуларните спа третмани вклучуваат разни типови на масажи и третмани на телото, сауни, базени со термална вода и џакузи.

Woman Leaning on Brown Wall

Разните третмани на лицето кои се дел од спа третманите можат да го успорат процесот на стареење, додека пак редовното посетување на сауни ќе се ослободите од вишокот на токсини во вашето тело. Препорачаното време на седење во сауна е 20 минути.

Flower, Sauna, Wellness, Therapy, Wood, Bad, Relax

Солената соба во која можете да седите дури и до 40 минути има позитивно влијание на вашите дишни патишта и помага доколку патите од астма, разни алергии, бронхитис, па дури и обична настинка.

woman lying with prone position

Доколку сте едни од оние кои што имаат потешкотии да заспијат или патат од несоница, тогаш спа третманите се одлично решение за вас. Масажите ќе го опуштат вашето тело и ќе ви го намалат високиот крвен притисок, што ќе придонесе кон здрав сон.